Szombathely 2030-ban

Milyen lesz Szombathely 2030-ban? Alkossuk meg együtt városunk új fejlesztési programját! Használja ki a lehetőséget és töltse ki a kérdőívet!

A fejlesztési program tervezete

Szombathely városa egy olyan átfogó fejlesztési program kidolgozását tűzte ki célul, melyet az itt élők és dolgozók még inkább magukénak érezhetnek.

Annak érdekében, hogy a tervezés a városlakókkal közösen valósuljon meg, szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy a véleményük eljuthasson hozzánk.

A vélemények és javaslatok összegyűjtése a honlapunkon keresztül történik, az eredmények pedig beépítésre kerülnek a Szombathely 2030 stratégiába.

Ipari szerkezetváltás céljai

Egészségipari vállalkozások megtelepítése

A megtelepítendő egészségipari vállalkozások új foglalkoztatási irányt adnak városunknak, egyúttal  szorosan építve térségünk rehabilitációs és egészségügyi intézményeire. Releváns részterületek:

Városi foglalkoztatók támogatása

A kiszámítható és minőségi foglalkoztatás érdekében a városban aktív vállalkozások támogatása valósul meg képzési és együttműködési programokkal. A tevékenység keretében megvalósuló elemek:

Szombathely 2030 Ipari szerkezetváltás

Zöld és intelligens város

Körforgásos gazdaság erősítése

A körforgásos gazdaság központi gondolata a természeti erőforrások fenntartható felhasználása, mely egyszerre szolgálja a környezet védelmét és az innovatív fejlesztések elterjedését.

Természet alapú megoldások

A klímaváltozás miatt a jövőben a hősziget-hatásnak nevezett jelenség még inkább erősödhet. A leghatékonyabb védekezést a természetalapú megoldások jelenthetik,ezek közül a legfontosabbak:

Vízgazdálkodás fejlesztése

Ma Szombathelyen a vízelvezető árkok és csatornák jelentős része elhanyagolt, karbantartásukat a város saját forrásból, a fejlesztéseket pedig saját forrásból vagy pályázatokból igyekszik finanszírozni.

Zöldközlekedés elősegítése

Szombathely város közlekedési stratégiája a mindenkori mobilitási igényekre kíván innovatív megoldásokat nyújtani. A zöldközlekedés legfontosabb elemei:

Intelligens város projektek

A “smart city” célja az okos és informatikai eszközök oly módon történő felhasználása, mely lehetővé teszi a közszolgáltatások testreszabását, valamint a lakókkal és vállalkozásokkal való együttműködést. Ennek legfontosabb elemei:

Szeretnék részt venni az ötletelésben!

A projekt az Interreg Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

Scroll to Top