Nagy sikerrel zárult a második alkalommal megrendezett Szakmai Nap a komplex rehabilitáció jegyében

A Szombathely2030 Program deklarált célja új, egészségipari vállalkozások megtelepítése a térségben. Ahhoz, hogy ezt a város el tudja érni, szükség van az egészségügyhöz kapcsolódó oktatások, képzések megerősítésére. Ennek a kezdeményezésnek adott teret – immár második alkalommal – a Komplex Rehabilitáció témában szervezett szakmai nap.

A Szakmai Nap 2024. február 7-én a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központja és a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület at.home részlege közös szervezésében valósult meg. Az esemény egy interaktív szakmai fórumot biztosított szakemberek, kutatók, és érdeklődők számára, amelynek fő fókuszában a gerontológia, vagyis az öregedéstudomány, az idősödő társadalom kihívásai, az egészségügy digitalizációja és a komplex rehabilitáció állt. A rendezvény során plenáris előadások, szakértői beszélgetések és interaktív műhelymunkák váltották egymást, lehetőséget teremtve a résztvevőknek a tudás bővítésére és az új kapcsolatok kialakítására.

A programindító plenáris ülésen az egyetem együttműködő partnereként Király Gábor ismertette a komplex rehabilitáció modern megoldásainak szerepét nemcsak a sportolók, hanem az idős emberek életében egyaránt. Hozzá csatlakozva Bokányi Adrienn tanácsnok bemutatta Szombathely egészségiparral, komplex rehabilitációval és az aktív idősödéssel kapcsolatos kezdeményezéseit, programjait, amelyekkel egészségipari gyártókat, vállalkozásokat szeretnének a városba csábítani.

Rosta-Pethő Regina, az at.home vezetőjeként a digitalizáció idősgondozásban és a rehabilitációban betöltött szerepét mutatta be, melyet követően dr. habil Pakai Annamária a PTE Egészségtudományi Karán folyó Komplex Rehabilitáció MSc képzést népszerűsítette.

Az esemény második felében a tudományos előadásoké volt a főszerep. Idén új formában a szakmai előadások egyben akkreditált továbbképzést is jelentettek a 120 fős hallgatóság számára, így az esemény végén a vizsgát sikeresen teljesítő résztvevők kreditpontokat szerezhettek.

Bővebben:

PTE online szakmai nap – SZTV.hu (tvszombathely.hu)