Mérföldkőhöz érkeztünk – Szombathely2030 program aláírása

Szeptember 6-án sajtótájékoztató keretében került sor a Szombathely2030 program ünnepélyes aláírására. Az együttműködési megállapodás aláírása valódi mérföldkő a program megvalósításának folyamatában.
Az eseményen felszólalók felhívták a figyelmet arra, hogy a tudás az, ami értéket jelent, ez a tudás pedig az egyetemekről érkezik, amely hasznosításához támogatói környezetre van szükség. „Három egyetem, egy önkormányzat és a technológiai ismeretek hasznosítását célul kitűző szervezetek együttműködése ugyanis Magyarországon egyedülálló tudáslehetőséget jelent” – hangsúlyozták az eseményen.

A program célja a kutatás-fejlesztésre és az oktatásra fókuszálás, amelynek egy laborokkal, kutatóállomásokkal felszerelt K+F centrum biztosítana otthont, ahol olyan egészségipari tesztkörnyezet is rendelkezésre áll majd, amely nemzetközi szinten kiemelkedő.

Mindeközben az együttműködő szervezetek konkrét lépéseket tettek az elmúlt év során a fejlesztési program előkészítése érdekében. Ilyen tevékenységek a Pécsi Tudományegyetem új szombathelyi képzésének akkreditálása, az Óbudai Egyetem két intézete és támogatott képzési programjának elindítása, az ELTE különböző képzéseinek egyre növekvő hallgatói létszáma, továbbá a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kamarai tantárgyának beindítása, illetve a PBN kutatás-fejlesztési célokra használható egyedi gyártósora és tesztelési környezetre alkalmas intelligens idősotthon szoba létrehozása.

Bővebben a sajtótájékoztatóról és a megállapodás aláírásáról:

https://www.szombathely.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/dr-nemeny-andras/sajtotajekoztato-es-a-szombathely2030-egyuttmukodesi-megallapodasanak-unnepelyes-alairasa.22362/